Is uw vloer verouderd en past deze eigenlijk niet meer bij de rest van uw interieur? Neem een kijkje bij onderstaande vloertrends voor 2019 en kom op ideeën om uw vloer weer aan te laten sluiten op uw interieur.

Vloertrend 1: Brede visgraatvloer

De visgraatvloer was in 2018 al populair, en ook in 2019 is het een vloer die we veel terug gaan zien.  Een visgraatvloer was voorheen alleen voorbestemd voor de allerrijkste. Gelukkig is dit niet meer het geval en komen visgraatvloeren steeds vaker terug in verschillende soorten huizen en appartementen. Een visgraatvloer is vaak gemaakt van traditioneel parket, ook wel tapis parket genoemd. Dit is de meest ambachtelijke wijze van vloeren leggen. Een traditionele parketvloer bestaat uit een spijkerbare ondervloer zoals spaanplaat, waarop een houten toplaag wordt gelijmd en gespijkerd. Traditioneel parket is te leggen in stroken met diverse lengtes en breedtes maar is ook te leggen in diverse patronen zoals visgraat, maar ook Hongaarse punt of blokpatroon.

Visgraat vloeren zijn tegenwoordig ook leverbaar in multiplank. Een multiplank bestaat uit een onderlaag van multiplex met een toplaag van bijvoorbeeld eiken. Deze multiplank visgraat vloeren worden rechtstreeks verlijmd op de dekvloer en zijn hierdoor ook uitermate geschikt i.c.m. met vloerverwarming

Vloertrend 2: Traprenovatie

Wellicht is traprenovatie niet het eerste waar aan gedacht wordt bij het vernieuwen van uw interieur. Toch zien we dat traprenovaties steeds vaker worden uitgevoerd. Een trap is vaak het eerste waar naar gekeken wordt bij binnenkomst van een woning. Een nieuwe frisse uitstraling van uw trap is een waardevolle toevoeging van uw woning. Trap renovatie kan uitgevoerd worden in echt parket, laminaat en pvc.

Vloertrend 3: PVC vloeren

Een aantal jaren terug waren PVC vloeren nog redelijk onbekend, maar tegenwoordig is de PVC vloer niet meer weg te denken als mogelijke keuze voor uw nieuwe vloer. Een PVC vloer heeft ook een aantal voordelen waardoor ze zo populair zijn. PVC vloeren zijn nagenoeg onderhoudsvrij, waterbestendig, praktisch en gemakkelijker te leggen. Het is een ideale vloer voor bijvoorbeeld de keuken en badkamer en zeer geschikt voor zeer intensief gebruik.

Hazekamp Parketvloeren

Hazekamp parketvloeren heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het verkopen en leggen van houten vloeren in Utrecht. U kunt bij ons terecht voor traditioneel parket, lamelparket, multiplank vloeren, laminaat en pvc vloeren. In onze showroom in De Bilt kunt u onze vloeren bekijken. Kom langs en laat u inspireren en adviseren. Wij zijn geopend donderdag t/m zaterdag vanaf 10.00 uur (andere dagen eventueel op afspraak)

Nieuwe vloer kopen

Door onze jarenlange ervaring kunt u bij Hazekamp parket rekenen op advies op maat voor elk type huis, voor elke inrichting en elk budget! Wij geven u graag advies op basis van uw situatie en ruimte. Laat u verrassen door alle keuzes en mogelijkheden in onze ruime showroom in De Bilt bij Utrecht. Uiteraard kunt u de vloer ook door onze vakmannen laten leggen. Met ons cbw-certificaat zijn uw aankoop en ons vakmanschap gegarandeerd.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw vloer, wilt u langs komen in onze showroom of wilt u een offerte voor een specifieke houten vloer? Bel ons op 030-6332691, vul ons contactformulier in of kom langs in de showroom!

Contact