✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp parket

Houten vloer onderhoud

Het onderhoud van een houten vloer

De wereld van de houten vloer kent tal van mogelijkheden. Houten vloer onderhoud is daarbij belangrijk. Bij beschadiging kunt u de vloer laten renoveren of vervangen. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit kunt u doen door de houten vloer goed te onderhouden.Het is mogelijk om een vloer te waxen, oliën of reinigen. Benieuwd naar de beste mogelijkheden voor uw houten vloer? U leest er alles over in deze blog.

Hoe maak ik een houten vloer weer mooi?

Een houten vloer kunt u op verschillende manieren weer mooi maken. Regelmatig schoonmaken van een houten vloer voorkomt beschadigingen en is de eerste stap in goed onderhoud.

Start allereerst met stofzuigen van de houten vloer. Verwijder wekelijks alle stofdeeltjes. Dit voorkomt beschadigingen aan de vloer. Gebruik hiervoor altijd een stofzuiger met een parketborstelmond, dit voorkomt krassen aan uw houten vloer. Deze borstels hebben meer haren en zijn zachter voor uw vloer. Door vaker te stofzuigen verlengt u de levensduur van uw houten vloer.

Als u vervolgens dwijlt, gebruik dan het liefst géén schoonmaakazijn. Dit middel bevat soms aspecten waar uw houten vloer niet beter van wordt. In veel gevallen zorgt het zelfs voor beschadiging.

Afwerking van de vloer


Reinigen van de vloer

Zand en een parketvloer zijn geen goede combinatie. De korrels schuren en tasten de toplaag aan. Een goede schoonloopmat gaat het grootste gedeelte zand tegen en ook de stofzuiger doet wonderen. Zo kan zand zo min mogelijk schade aanrichten en blijft uw vloer langer mooi.

Met regelmatig stofzuigen kom je al een heel eind maar soms is de vloer echt vies en moet er gedweild worden. Het is belangrijk om hierbij niet te veel water te gebruiken. Een licht vochtige doek is vaak voldoende, eventueel met een speciaal reinigingsmiddel.

Tips

  • Plaats viltjes onder stoelen en tafelpoten. Zo voorkomt u krassen op de vloer.

 

  • Plaats plantenbakken nooit direct op de vloer, liever op een bord of schaal. Vocht is namelijk een grote boosdoener en kan diep in de vloer trekken.

 

  • Gebruik enkel speciale onderhoudsmiddelen die geschikt zijn voor uw vloer. Agressieve schoonmaakmiddelen die niet bestemt zijn voor een parketvloer kunnen de vloer en lak/olie aantasten.

Houten vloer onderhoud en renovatie door Hazekamp Parket

Een houten vloer is een natuurproduct en heeft onderhoud nodig. Wij hebben de juiste kennis, ervaring en machines om dit op een goede, duurzame manier voor u te doen. Door uw houten vloer door ons stofvrij te laten schuren, lakken of (kleur) oliën geniet u weer jarenlang van een mooie, warme houten vloer in uw huis.

Onderhoud & Renovatie
Een beschadiging van uw houten vloer is flink balen. Maar het is niet direct een reden voor een nieuwe vloer. In veel gevallen kan uw houten vloer nog prima gerepareerd worden. Wij als Hazekamp parket zijn hierin specialist en gaan graag de uitdaging aan om uw houten vloer te herstellen.

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.