Een houten vloer is prachtig. Maar hoe zorgt u ervoor dat de vloer mooi blijft?

Afwerking van de vloer

Tegenwoordig is de keuze voor een eiken vloer afgewerkt in een kleurolie of –lak erg populair en deze methode leent zich voor alle patronen van een traditionele visgraatvloer tot een ruimtelijke plankenvloer.

* Een afwerking met Olie geeft een mooie natuurlijke uitstraling. Olievloeren benadrukken de nerven in het hout beter maar vragen ook meer onderhoud. Bij sommige houtsoorten kunnen kleuroliēn gebruikt worden. Wij gebruiken vrijwel altijd een tweecomponentenolie. Deze droogt sneller en hierdoor kunt u de dag erna uw huis alweer inrichten.

* Een afwerking met Parketlak geeft iets meer glans aan uw vloer, maar tegenwoordig zijn er ook hele sterke matte lakken zoals Skylt waar de vloer mee afgewerkt kan worden. Een afwerking met lak heeft op de korte termijn minder onderhoud nodig dan een olievloer. Wij lakken uw vloer altijd 3 maal en tussen de lagen zal uw vloer nog een keer gepolijst worden voor een zo mooi mogelijk resultaat.

Reinigen van de vloer

Zand en een parketvloer zijn geen goede combinatie. De korrels schuren en tasten de toplaag aan. Een goede schoonloopmat gaat het grootste gedeelte zand tegen en ook de stofzuiger doet wonderen. Zo kan zand zo min mogelijk schade aanrichten en blijft uw vloer langer mooi.

Met regelmatig stofzuigen kom je al een heel eind maar soms is de vloer echt vies en moet er gedweild worden. Het is belangrijk om hierbij niet te veel water te gebruiken. Een licht vochtige doek is vaak voldoende, eventueel met een speciaal reinigingsmiddel.

Tips

  • Plaats viltjes onder stoelen en tafelpoten. Zo voorkomt u krassen op de vloer.
  • Plaats plantenbakken nooit direct op de vloer, liever op een bord of schaal. Vocht is namelijk een grote boosdoener en kan diep in de vloer trekken.
  • Gebruik enkel speciale onderhoudsmiddelen die geschikt zijn voor uw vloer. Agressieve schoonmaakmiddelen die niet bestemt zijn voor een parketvloer kunnen de vloer en lak/olie aantasten.
Onderhout houten vloer

Vloerrenovatie en -onderhoud door Hazekamp Parketvloeren

Een houten vloer is een natuurproduct en heeft onderhoud nodig. Wij hebben de juiste kennis, ervaring en machines om dit op een goede, duurzame manier voor u te doen. Door uw houten vloer door ons stofvrij te laten schuren, lakken of (kleur) oliën geniet u weer jarenlang van een mooie, warme houten vloer in uw huis.

Onderhoud & Renovatie
Een beschadiging van uw houten vloer is flink balen. Maar het is niet direct een reden voor een nieuwe vloer. In veel gevallen kan uw houten vloer nog prima gerepareerd worden. Wij als Hazekamp parket zijn hierin specialist en gaan graag de uitdaging aan om uw houten vloer te herstellen.