Traditioneel parket

Een traditioneel parket is het meest ambachtelijke manier van leggen. Met een traditioneel parket heb je vele mogelijkheden qua houtsoort, dikte, kleur en legpatronen.

De basis van een traditioneel parket is dat de vloer wordt verlijmd aan de tussenvloer. De tussenvloer wordt weer aan de ondervloer gelijmd. Vervolgens worden de kiertjes en spijkergaatjes gestopt, geschuurd en afgewerkt met een beschermende olie- en laklaag.

Tapis parket

Tapis is een veel gebruikte manier van leggen. Tapis is Frans en betekent letterlijk tapijt. Het parket wordt namelijk op een tussenvloer van spaanplaat of mozaïek eiken plaat geplaatst. Kenmerken van een tapis parket is de dikte van de vloer. Zo bestaat tapis uit smalle stroken van 7 tot 12 cm en een dikte van 6 tot 8 mm.

De dikte van de vloer zorgt ervoor dat je deze vloer meerdere malen kan schuren, zo kan de vloer een levensduur hebben van 100 jaar. De latjes worden los tegen elkaar aangelegd en verlijmd aan de tussenvloer. Dit zorgt ervoor dat deze vloer wordt beschouwd als een van de stilste en stabielste vloeren. Bovendien is de vloer gemakkelijk te combineren met vloerverwarming.

De kleine smalle latjes van het tapis parket geven mogelijkheden in verschillende legpatronen. Zo zijn de visgraat, Hongaarse punt, Weense punt of blokpatroon erg populair.

De kiertjes van de latjes worden gestopt en vervolgens geschuurd. Daarna wordt er een beschermende olie- en laklaag toegevoegd.

Bourgogne parket

De Bourgogne vloer heeft veel overeenkomsten met het tapis parket. Het verschil zit in de dikte en breedte van de latjes. Zo is de Bourgogne minimaal 9 mm dik en maximaal 25 cm breed.

De manier van leggen is ondanks de verschillende maten exact hetzelfde. Dus verlijmd en gespijkerd aan een tussenvloer. Ook de bovenlaag wordt geschuurd en afgewerkt met een olie- en laklaag.

Bourgogne parket kan in dezelfde patronen worden gelegd als het tapis parket. Het is zelfs mogelijk om een eigen patroon te ontwerpen.

Voordelen Traditioneel parket

 • Geschikt voor vloerverwarming
  De warmte blijft niet in de vloer zitten waardoor deze vloer zeer geschikt is voor vloerverwarming

 • Vele verschillende soorten houten beschikbaar
  Voor een tapis en bourgogne pakket zijn meer dan 40 houtsoorten beschikbaar.

 • Lange levensduur
  Deze vloer kan meerdere keren geschuurd worden. Hierdoor kan de vloer gemakkelijk gerepareerd worden.

 • Weinig werking en dus een stille vloer
  De latjes liggen strak tegen elkaar. Hierdoor is er weinig ruimte en bijna geen werking.

 • Legpatronen
  Er zijn meerdere patronen waarin je deze vloer kan leggen. Het is zelfs mogelijk om zelf een patroon te ontwerpen.

Kom langs en bekijk onze vloeren in onze showroom in De Bilt. Ons verkoopteam heeft veel ervaring en helpt u graag om de juiste keuze te maken.

Bel ons op 030-6332691, vul ons contact formulier in of kom langs in onze showroom.

naar contact