✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp parket

4 Voordelen van een multiplank vloer

Een multiplank vloer wordt ook wel een duoplank vloer genoemd. Deze houten vloer wint in populariteit ten opzichte van de massief houten vloeren. We vertellen u graag wat de 4 voordelen van een multiplank vloer zijn.

Wat is een multiplank vloer?

Een houten vloer is om vele redenen geliefd. Het gaat lang mee, heeft een karakteristieke uitstraling en past in ieder interieur. Als u kiest voor een houten vloer zijn er diverse opties. U kunt kiezen voor traditioneel parket, wat bestaat uit massief hout en op een ambachtelijke manier wordt gelegd. Maar ook de multiplank vloer is een veelgemaakte keuze.

De multiplank is een echte houten vloer die bestaat uit meerdere lagen. De onderste laag is vaak van berken multiplex, dit materiaal is ideaal om met een houtsoort te worden verlijmd. De bovenste laag bestaat uit een massief houten toplaag. De dikte van deze toplaag kan variëren van 2 tot 6 mm.

4 Voordelen multiplank vloer

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De multiplank vloer is daarom een goede keuze. De toplaag bestaat uit massief hout en kan daardoor geschuurd worden zodat deze er weer als nieuw uitziet en een langere levensduur heeft.

Een multiplank vloer ‘werkt’ bijna niet

Hout kan onder een goede omstandigheden heel lang goed blijven liggen. Dit is wel afhankelijk van de luchtvochtigheid in huis. De onderlaag is kruislings verlijmd waardoor de vloer goed op zijn plaatst blijft liggen

Vloerverwarming

In de winter is het heerlijk om vloerverwarming te hebben en met een multiplank vloer is dat zeker mogelijk. Door gebruik te maken van een speciaal soort lijm dat meebeweegt met de vloer is dit ideaal te combineren met vloerverwarming.

Verschillende legmethodes

Een multiplank vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden. Bij een verlijmde vloer zitten de planken vast aan de ondervloer. Bij een zwevende vloer liggen de planken verlijmd aan elkaar maar los op de ondervloer. Een zwevende vloer kan dus worden meegenomen bij een verhuizing.

Nadelen Multiplank Vloer

Zoals u kunt lezen heeft de multiplank vloer vele voordelen. Toch is er ook een nadeel, en dat is de toplaag. Deze kan geschuurd worden, maar niet oneindig. Traditioneel parket is dikker, wat ervoor zorgt dat de vloer meerdere malen geschuurd kan worden waardoor de parketvloer een levensduur van 100 jaar kan hebben.

Multiplank Vloer bij Hazekamp Parket

Een multiplank vloer heeft zoals u kunt lezen vele voordelen. Voor de juiste muiltiplank vloer kunt u terecht in onze showroom! Gevestigd in de Bilt zijn wij centraal gelegen in Nederland en de provincie Utrecht. Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.