Een multiplank vloer wordt ook wel een duoplank vloer genoemd. Deze houten vloer wint in populariteit ten opzichte van de massief houten vloeren van vroeger. De multiplank vloer heeft namelijk een aantal voordelen.

Wat is een multiplank vloer?

De multiplank is een echte houten vloer die bestaat uit meerder lagen. De onderste laag is vaak van berken multiplex, dit materiaal is ideaal om met een houtsoort te worden verlijmd. De bovenste laag bestaat dus uit een massief houten toplaag. De dikte van deze toplaag kan variëren van 2 tot 6 mm.

4 Voordelen multiplank vloer

 • Duurzaamheid
  Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De multiplank vloer is daarom een goede keuze. De toplaag bestaat uit massief hout en kan daardoor meerdere malen geschuurd worden zodat deze er weer als nieuw uitziet en een langere levensduur heeft.
 • Een multiplank vloer ‘werkt’ bijna niet
  Hout kan onder een goede omstandigheden heel lang goed blijven liggen. Dit is wel afhankelijk van de luchtvochtigheid in huis. De onderlaag is kruislings verlijmd waardoor de vloer goed op zijn plaatst blijft liggen
 • Vloerverwarming
  In de winter is het heerlijk om vloerverwarming te hebben en met een multiplank vloer is dat zeker mogelijk. Door gebruik te maken van een speciaal soort lijm dat meebeweegt met de vloer is dit ideaal te combineren met vloerverwarming.
 • Verschillende legmethodes
  Een multiplank vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden. Bij een verlijmde vloer zitten de planken vast aan de ondervloer. Bij een zwevende vloer liggen de planken verlijmd aan elkaar maar los op de ondervloer. Een zwevende vloer kan dus worden meegenomen bij een verhuizing.

Hazekamp Parket

Een multiplank vloer heeft zoals u kunt lezen vele voordelen. Voor de juiste muiltiplank vloer kunt u terecht in onze showroom. We vertellen u graag meer over deze vloer en geven advies. Uiteraard kunnen wij de vloer ook bij u thuis leggen voor het mooiste en snelste resultaat.

Contact