✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp Parketvloeren

Vloeronderhoud en renovatie

Heeft u al een houten vloer? Vloeronderhoud zorgt ervoor dat uw houten vloer langer meegaat, zodat u kunt blijven genieten van de sfeer en warmte die de vloer geeft aan uw huis.

Uw vloer probeert u zo goed mogelijk te beschermen. Is uw vloer helaas toch beschadigd? Dan kan renovatie ervoor zorgen dat uw houten vloer weer als nieuw is.

Vloeronderhoud Hazekamp Parket

Een houten vloer wilt u natuurlijk mooi opgeleverd hebben. Daarna is het belangrijk om de vloer goed te verzorgen. Met het juiste materiaal houdt u de vloer langer goed. Zelfs met de beste verzorging voor uw houten vloer is het helaas onvermijdelijk dat er na verloop van tijd vloeronderhoud nodig is.

Hoe voert u dat vloeronderhoud nou het beste uit? Dat leggen wij hieronder puntsgewijs aan u uit. Zelf kunt u er van alles aan doen uw vloer zo netjes mogelijk te houden. De vloer behoud dan lange tijd zijn uitstraling en ziet er zo goed als nieuw uit. Toch heeft ook uw vloer na verloop van tijd een grondige onderhoudsbeurt nodig. 

Vertrouw die onderhoudsbeurt aan uw vloer dan toe aan Hazekamp Parketvloeren. Met onze jarenlange ervaring van vloeren schuren zijn wij dé expert op de markt als het gaat om vloeronderhoud. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.  

Hoe kunt u de vloer het
beste verzorgen?

U verzorgt de vloer het beste door de volgende handelingen aan te houden.

Hoe onderhoudt Hazekamp Parket houten vloeren?

Wij onderhouden houten vloeren door de vloer diep te reinigen. Dit kan vanaf €17,50 p/m2 inclusief btw. Wij houden hierbij een minimum oppervlakte van 30m2 aan. Voor een compleet kostenoverzicht voor uw parketvloer kunt u het beste contact met ons opnemen. 

We reinigen de vloer intensief met een borstelmachine en werken het af met een polish of onderhoudsolie. 

Is uw vloer echt beschadigd en wilt u dat deze er weer als nieuw uit ziet? Dan adviseren wij om de vloer te laten schuren door ons.

Oliën van houten vloeren

Een houten vloer heeft zo zijn eigen karakter. De uitstraling zorgt voor de sfeer in een ruimte. Geen vloer is namelijk hetzelfde. Het karakter is afhankelijk van het soort hout, de structuur en de afwerking zoals olie. Stem een vloer zo precies af op de gewenste look in huis.

Twee componenten

Natuurlijk zijn er verschillende soorten olie verkrijgbaar. Een populaire olie is de twee componenten variant. Deze variant droogt veel sneller en is duurzamer in zijn afwerking. Oneffenheden kunnen bij een olie afwerking makkelijk opgeschuurd worden en dan is het een kwestie van eenvoudig bijwerken. Het voordeel van een twee componenten olie afwerking is dat de vloer beter bestand is tegen vocht en sterke zuren zoals wijn.

Schuren en renoveren

Het schuren en renoveren van een houten vloer is een vak apart en zeker geen doe-het-zelfklus. Ervaring en kennis zijn belangrijk om uw vloer lang mee te laten gaan. Hazekamp Parket heeft deze kennis en ervaring in huis. Hazekamp Parket werkt volgens drie stappen: schuren, polijsten, lakken of oliën. Het schuren gebeurt altijd nagenoeg stofvrij.

Deze merken zorgen voor het beste vloerverzorging:

Gaat uw voorkeur uit naar een ander merk? Ook dat is mogelijk.

Onderhoud houten vloer olie

Hoe lang is de levensduur als u een houten vloer afwerkt met olie? Een houten vloer die is afgewerkt met olie heeft een levensduur van 10-15 jaar. De vloer is dan beter bestand tegen slijtage, krassen, vocht en zuren. Een vloer die is afgewerkt met olie heeft ook aanzienlijk minder onderhoud nodig. U kunt namelijk delen van de vloer herstellen zonder dat de hele vloer een beurt nodig heeft.

Wilt u een eiken houten vloer onderhouden die afgewerkt is met olie? Dan is stofzuigen en dweilen eens of twee maal per week voldoende. Heeft u toch een olie nodig voor herstel of wilt u uw vloer helemaal een prachtige look geven? Dan hebben wij een aantal merken olie die wij aanraden.

Vragen over olie, vloeren afwerken of onderhoud en renovatie van een houten vloer? Neem contact met ons op.

Lakken van houten vloeren

Naast olie kunt u er ook voor kiezen om uw vloer te behandelen met een lak. Een goede lak zorgt voor een uitstekende bescherming van uw houten vloer. Door enkele lagen over elkaar te lakken heeft vuil en vocht geen kans om het hout te bereiken. Door de harde beschermlaag is het onderhoud minimaal. Ideaal!

Matte lak

We horen vaak dat mensen niet kiezen voor lak omdat het een glanzende uitstraling geeft. Maar wist u dat het ook mogelijk is om uw vloer af te werken met een matte lak? Dankzij de matte lak blijft de natuurlijke uitstraling van hout behouden, maar is uw vloer goed beschermd.

We zetten de voordelen van een afwerking met lak nog eens op een rijtje.

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.