Onderhoud en renovatie

Heeft u al een houten vloer? Onderhoud zorgt ervoor dat uw houten vloer langer meegaat, zodat u kunt blijven genieten van de sfeer en warmte die de vloer geeft aan uw huis.

Is uw vloer beschadigd of toe aan een opknapbeurt? Hazekamp parket renoveert hem voor u! Wilt u ook uw trap laten renoveren? Wij bekleden hem met echt hout of met laminaat in diverse kleuren en dessins. Op deze manier sluit hij perfect aan op uw vloer.

Neem contact op

Schuren en renoveren

Het schuren en renoveren van een houten vloer is een vak apart en zeker geen doe-het-zelfklus. Ervaring en kennis zijn belangrijk om uw vloer lang mee te laten gaan. Hazekamp parket heeft deze kennis en ervaring in huis. Hazekamp parket werkt volgens drie stappen: schuren, polijsten, lakken of oliën. Het schuren gebeurt altijd nagenoeg stofvrij.

Laat uw parket onderhouden

Wij werken onder andere met de volgende merken:

  • Aquamaryn

  • Rigostep

  • Rubio Monocoat

  • Bona

  • Pallman

Gaat uw voorkeur uit naar een ander merk? Ook dat is mogelijk.

Vloerverzorging Hazekamp parket

Een houten vloer wil je natuurlijk mooi opgeleverd hebben. Daarna is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Met het juiste onderhoud hou je de vloer lang er goed. Zelfs met de beste verzorging voor je houten vloer is het helaas onvermijdelijk dat er na verloop van tijd onderhoud nodig is.

Parket schuren in Utrecht

Hoe kun je de vloer het beste verzorgen?

Je verzorgt de vloer het beste door de volgende handelingen aan te houden.

  • Verwijder dagelijks stof/vuil van de vloer. Doe dit met een wisser of stofzuiger. Wij adviseren wel een parketborstel te gebruiken bij de stofzuiger.
  • Breng periodiek onderhoudswas aan op de vloer. Hiermee reinig en verzorg je de vloer tegelijkertijd. Onderhoudswas is geschikt om slijtageplekken te verfrissen.
  • Zorg voor loopmatten. Loopmatten vangen steentjes onder de schoenen en op dit voorkomt krassen op je houten vloer.
  • Breng viltjes onder meubels. Dit is nog effectiever bij meubels die vaak over de vloer geschoven worden. Vervang de viltjes periodiek.
  • Wieltjes kunnen door puntbelasting lelijke groeven in de vloer maken. Probeer wieltjes onder meubels te vermijden, mocht er geen alternatief zijn kies dan voor meubelschotels.

Hoe onderhoud Hazekamp Parket houten vloeren?

Wij onderhouden vloeren door de vloer diep te reinigen. Dit doen wij met lak of olie. In sommige gevallen combineren wij dit met beits. Is jouw vloer beschadigd en wil je dat deze er weer als nieuw uit ziet?

Dan adviseren wij om de vloer te laten schuren door ons. Door de vloer te schuren, verdwijnen alle beschadigingen en putjes aan de vloer. De diepere gaatjes die niet weggeschuurd kunnen worden vullen wij voor je op. Hazekamp Parket verzorgt je vloer tot in de nopjes en geeft indien gewenst je vloer een nieuwe kleur.

Heeft u vragen, wilt u langs komen in onze showroom of wilt u een offerte voor een specifieke houten vloer?

Bel ons op 030-6332691, vul ons contact formulier in of kom langs in onze showroom.

naar contact