✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp Parketvloeren

Houten vloer kopen

Een traditioneel parket is de meest ambachtelijke manier van leggen. Met een traditioneel parket heeft u vele mogelijkheden qua houtsoort, dikte, kleur en legpatronen.

Een houten vloer past in ieder interieur en de mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen verschillende soorten hout en kleuren, maar ook voor het legpatroon heeft u meerdere opties. Het ene legpatroon is relatief rustig en laat de ruimte groter lijken, terwijl het andere legpatroon vooral voor karakter zorgt. Het is belangrijk om goed na te denken over de verschillende opties zodat de houten vloer past bij de sfeer die u voor ogen heeft.

Nieuwe houten vloer kopen

U bent op zoek naar een nieuwe vloer. Een PVC vloer, houten vloer als eiken houten vloer, massief houten vloer of verouderde houten vloer behoren tot de mogelijkheden. Maar hoe weet u nu de juiste keuze te maken?

Nieuwe houten vloer kopen Utrecht? Dan bent u bij Hazekamp Parket aan het juiste adres. Voor het aanschaffen of een nieuwe vloer laten leggen komt u bij ons uit. Wij hebben voor u de beste houten vloeren en een selectie van prachtig PVC. Een houten vloer vraagt om onderhoud, benieuwd naar de beste tips voor het onderhouden van houten vloeren? Wij hebben de beste tips gebundeld. 

Wat moet een nieuwe vloer kosten? Wat kan een houten vloer kosten per m2? Dit soort vragen krijgen wij dagelijks. Onze experts raken graag met u in gesprek om een zo scherp mogelijke offerte op te stellen. Zo komt u niet voor onverwacht hoge kosten te staan. 

Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom op afspraak. 

Traditioneel parket

Bij Hazekamp zijn we gespecialiseerd in het leggen van verschillende soorten houten vloeren en legpatronen. Het leggen van traditioneel parket is één van onze specialiteiten. Zo leggen we veel tapis parketvloeren. De naam “tapis” is Frans en het betekent letterlijk “tapijt”. Het parket wordt namelijk op een tussenvloer van spaanplaat of mozaïek eikenplaat geplaatst. De dikte van de vloer is kenmerkend voor tapis parket. De dikte van de vloer zorgt ervoor dat de vloer meerdere keren geschuurd kan worden waardoor de parketvloer een levensduur van 100 jaar kan hebben.

De latjes worden los tegen elkaar aangelegd en vervolgens verlijmd aan de tussenvloer. Hierdoor is de vloer zeer stabiel en goed te combineren met vloerverwarming. Door de kleine smalle latjes is het mogelijk om de vloer in verschillende legpatronen te maken. Zo zijn de visgraat, Hongaarse punt, Weense punt of het blokpatroon erg populair. Ten slotte worden de kiertjes van de latjes gestopt en geschuurd, waarna er een beschermende olie- en laklaag wordt toegevoegd.

Benieuwd naar het verschil tussen traditioneel parket en lamelparketvloeren? Hazekamp legt het uit in een blog. 

Bourgogne parket

Naast het tapis parket leggen wij ook veel Bourgogne parket. Hoewel de overeenkomsten tussen deze twee groot zijn, is er toch een duidelijk verschil te benoemen. Dit verschil zit hem voornamelijk in het formaat van de latjes. Bij het Bourgogne parket wordt er namelijk een minimale dikte van 9 mm en een minimale breedte van 25 cm genomen. Deze formaten zijn groter dan die van het tapis parket. Ondanks deze verschillen in formaat, wordt het Bourgogne parket nog steeds op dezelfde manieren gelegd en afgewerkt.

Wat zijn de voordelen van traditioneel parket?

Uw nieuwe houten vloer kopen bij Hazekamp

U wilt een nieuwe houten vloer kopen die perfect bij het interieur past. Deze wilt u dus nauwkeurig samenstellen. Laat u inlichten door een professional op een persoonlijk niveau. Iemand die de tijd voor u neemt en ondersteund bij het maken van de beste keuze.

Een nieuwe visgraat vloer, pvc vloer, of een eiken houten vloer? Wat zijn de kosten van een houten vloer per m2? Kan deze vloer in combinatie met een vloerverwarming? Op al deze vragen hebben onze experts het antwoord. Wij zijn gevestigd in de Bilt, vlak bij Zeist en Utrecht. 

Vragen of advies?

Uw nieuwe vloer vindt u bij Hazekamp parket. Gevestigd in de Bilt zijn wij centraal gelegen in Nederland en de provincie Utrecht. Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.