✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp parket

Verschil tussen traditioneel parket en lamelparket

Bent u op zoek naar een nieuwe houten vloer? Dan bent u bij Hazekamp Parket aan het juiste adres. Wij hebben een grote collectie vloeren, verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen.  Naast traditionele parketvloeren, verkopen wij ook lamelparket. Dit is een houten vloer maar, in tegenstelling tot traditioneel parket, niet gemaakt van massief hout. Wilt u weten wat het verschil is tussen een traditionele parketvloer en lamelparket?  Lees dan snel verder of kom langs in de showroom!

Weet u niet zo goed of u een lamelparket wilt kopen? Of dat u toch liever vertrouwd kiest voor de traditionele optie? Op deze pagina leggen wij u graag uit wat het verschil tussen deze twee soorten vloer is.

Wat is parket?

Parket is een vloerbedekking dat bestaat uit houten delen. Deze houten delen kunnen verschillen in formaten. Hierdoor is traditioneel parket geschikt voor alle soorten woningen. Traditioneel parket kan afgewerkt worden op diverse manieren. Het parket kan in de was worden gezet, geolied of gelakt.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is een vloerbedekking dat bestaat uit verschillende lagen planken. De bovenste laag (wordt ook wel de toplaag genoemd) bestaat uit hardhout. De onderste laag is meestal gemaakt van multiplex.

Lamelparket ligt kruislings over elkaar om een stabiele ondergrond te maken. Deze optie is opgebouwd uit lagen. Door deze opbouw wordt er een stuk minder hardhout (tot wel 80 %) gebruikt dan bij een massief houten vloer.

Verschillen tussen traditioneel parket en lamelparket

 1. Materiaal
  Het grootste verschil tussen traditioneel parket en lamelparket is waar het van gemaakt is. Als we spreken over traditioneel parket, dan bedoelen we een massief houten vloer. Lamelparket bestaat uit 3 lagen. Een massieve toplaag, de middelste laag van verschillende soorten hout en daaronder een dikke fineerlaag. Lamelparket valt hierdoor in een lagere prijsklasse.
 2. Legwijze
  Ook de legwijze is anders. Een traditionele parketvloer bestaat uit een gelijmde ondervloer, waarop een houten toplaag wordt gespijkerd. Daarna worden alle kiertjes en spijkergaatjes gestopt om vervolgens geschuurd en afgewerkt te worden met een beschermende olie- en laklaag. Lamelparket kan zwevend worden gelegd en is verhuisbaar. De werking is minimaal. De lagen liggen kruislings over elkaar om een zo stabiel mogelijk geheel te krijgen.
 3. Zelf leggen of laten leggen
  Lamelparket is doordat het zwevend gelegd kan worden eenvoudiger zelf te leggen. Het leggen van massief parket is vakwerk en kan het best door een specialist van Hazekamp Parket gedaan worden.
 4. Werking van de vloer
  Hout is een natuurproduct wat betekent dat het kan gaan ‘werken’. Denk hierbij een kieren, naden of scheuren. Door de gelaagde samenstelling is lamelparket minder onderhevig aan werking dan een massief houten vloer. Bij lamelparket is het risico het laagst, het blijft echter een houten vloer en dus een natuurproduct. Wij adviseren bij een  parketvloer een luchtbevochtiger waarmee de luchtvochtigheid op peil gehouden worden en een hoop schade voorkomen.
 5. Vloerverwarming
  Veel mensen vragen zich af of een houten vloer samen kan met vloerverwarming. Lamelparket kan in veel gevallen, vanwege de kruislingse verlijming, goed samen met vloerverwarming. De werking van lamelparket is een stuk minder dan een traditionele parketvloer. Naast dat niet elke houtsoort geschikt is om op vloerverwarming te plaatsen, spelen ook andere factoren een rol. Hazekamp Parketvloeren geeft u graag persoonlijk advies over een houten vloer in combinatie met vloerverwarming.

Nieuwe vloer kopen

Door onze jarenlange ervaring kunt u bij Hazekamp parket rekenen op advies op maat voor elk type huis, voor elke inrichting en elk budget! Wij geven u graag advies op basis van uw situatie en ruimte. Laat u verrassen door alle keuzes en mogelijkheden in onze ruime showroom in De Bilt bij Utrecht. Uiteraard kunt u de vloer ook door onze vakmannen laten leggen. Met ons cbw-certificaat zijn uw aankoop en ons vakmanschap gegarandeerd.

Heeft u vragen, wilt u langs komen in onze showroom of wilt u een offerte voor een specifieke houten vloer? Bel ons op 030-6332691, vul ons contactformulier in of kom langs in de showroom!

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.