✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp parket

Luchtbevochtiger voor parketvloer

Het stookseizoen staat weer voor de deur, dit heeft veel invloed op uw parketvloer! Door het stoken wordt de luchtvochtigheid binnenshuis lager en wordt het vocht uit de parketvloer onttrokken. Dit is een langzaam proces maar kan bij langdurige blootstelling leiden tot krimpnaden, schotelen van het hout of zelfs scheuren veroorzaken. Een luchtbevochtiger kan de luchtvochtigheid op peil houden en een hoop schade voorkomen. 

Lage luchtvochtigheid

Over het algemeen trekken de krimpnaden en scheuren weer dicht wanneer de luchtvochtigheid normale waardes van 50 – 60% heeft bereikt. Geschotelde delen zullen vrijwel altijd blijvend vervormd zijn. In het ergste geval kan bij langdurige en zeer lage luchtvochtigheid de lijmverbinding breken met alle gevolgen van dien. Langdurige lage luchtvochtigheid kan naast blijvende schade aan een parketvloer ook leiden tot gezondheidsklachten. U kunt last krijgen van droge ogen en keelklachten. Ook kunt u sneller verkouden worden wanneer de luchtvochtigheid niet op peil is.

Luchtbevochtiger

Het plaatsen van een luchtbevochtiger met een ingebouwde hygrometer is dan de beste oplossing! Zodra de luchtvochtigheid te laag is slaat de luchtbevochtiger aan en gaat weer uit zodra de ingestelde luchtvochtigheid is bereikt. Het enige wat u moet doen is zorgen dat het water wordt aangevuld.

Bij Hazekamp parket zijn luchtbevochtigers in verschillende maten en vormen te krijgen van de merken Stadler Form en Boneco. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en laat u adviseren op maat!

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.