✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp parket

Houten vloeren Zeist

Op zoek naar de mooiste houten vloer in Zeist? Hazekamp Parket in De Bilt, nabij Zeist heeft een breed assortiment houten vloeren. Naast de traditionele houten vloeren kunt u bij ons ook terecht voor houten vloeren als lamelparket en multiplankvloeren. Wilt u de vloeren in het echt bekijken? Kom langs in onze showroom in De Bilt, op slechts 10 minuten rijden van Zeist.

Nieuwe houten vloer kopen

Bij Hazekamp Parket kunt u terecht voor een houten vloer voor elk budget. We geven u graag advies welke vloer het best past bij uw interieur en wensen. Om er zeker van te zijn dat onze vloeren goed gelegd worden nemen onze vakmensen het werk voor u uit handen. Bovendien bent u door ons CBW-certificaat gegarandeerd van uw aankoop en vakmanschap.

Verschillende houten vloeren bij Hazekamp Parket

Traditioneel parket

Traditioneel parket is de meest ambachtelijke manier van het leggen van een houten vloer. Kenmerkend van het leggen van deze vloer is dat de vloerdelen verlijmd worden op de ondervloer en vervolgens worden gespijkerd. Deze manier van leggen biedt veel mogelijkheden qua legpatronen. Zo is het mogelijk om een visgraatpatroon of Hongaarse punt te leggen met traditioneel parket.

Lamelparket

Lamelparket en de multiplankvloer worden nog wel eens door elkaar gehaald. Lamelparket bestaat niet uit 2 lagen maar uit 3 lagen. De onderste laag is een dikke fineerlaag die voor  stabiliteit zorgt. Daarboven vinden we een laag met verschillende soorten hout. Deze worden kruislinks verlijmd waardoor het hout niet werkt onder verschillende temperatuurverschillen. De toplaag bestaat uit massief hout en kan worden geschuurd en in de lak gezet worden.

Multiplankvloer

Een multiplankvloer bestaat uit 2 lagen. De onderlaag van berken multiplex zorgt ook bij deze vloer voor de stabiliteit. Hierboven vinden we de toplaag. Deze toplaag bestaat uit massief hout.

Onderhoud en renovatie houten vloer

Onderhoud

Een houten vloer heeft wat meer onderhoud nodig dan een PVC- of laminaatvloer. Het type onderhoud is afhankelijk van de houtsoort dat wordt gebruikt en de afwerking. Neem daarom contact op met een vloerspecialist.

Renovatie houten vloeren

Het renoveren van een houten vloer is een goede manier om krassen en oneffenheden te verwijderen. Naar verloop van tijd heeft een houten vloer niet dezelfde uitstraling meer als in het begin. Maar door de vloer te schuren en te polijsten kunnen we beschadigingen verwijderen. Tot slot werken we elke houten vloer af met een lak of olie naar keuze. Hiermee krijgt de vloer een mooie uitstraling en is het beter beschermt. Meer weten over onze werkwijze? Lees er meer over op onze onderhoud en renovatie pagina.

Hazekamp Parket Zeist

Hazekamp Parket helpt u graag met het uitzoeken van de juiste vloer. Kom langs in onze showroom in De Bilt, nabij Zeist, voor persoonlijk advies of om alle vloeren van dichtbij te bekijken natuurlijk.

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.