✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp parket

5 tips om uw parketvloer beter te onderhouden

Een echte parketvloer kan, mits deze goed verzorgd wordt, jaren meegaan. Maar hoe kunt u de levensduur van de vloer met het juiste onderhoud verlengen? In dit artikel 5 tips om uw vloer beter te onderhouden, waardoor u zo lang mogelijk kunt genieten van uw houten vloer.

Soorten parketvloeren

Er zijn verschillende type parketvloeren. Wij verkopen traditioneel parket, lamelparket en multiplankvloeren.

Traditioneel parket wordt ook wel tapis genoemd. Dit is de meest ambachtelijke wijze van vloeren leggen. Een traditionele parketvloer bestaat uit een gelijmde ondervloer, waarop een houten toplaag wordt gespijkerd. Daarna worden alle kiertjes en spijkergaatjes gestopt om vervolgens geschuurd en afgewerkt te worden met een beschermende olie- en laklaag.

Lamelparket bestaat uit 3 lagen. Een massieve toplaag, de middelste laag van verschillende soorten hout en daaronder een dikke fineerlaag. Daardoor valt dit in een lagere prijsklasse. Lamelparket kan ook zwevend gelegd worden. De werking van de vloer is minimaal. De lagen liggen kruislings over elkaar om een zo stabiel mogelijk geheel te krijgen.

Een multiplankvloer wordt ook wel een duoplank vloer genoemd. Deze vloer bestaat uit 2 lagen. De toplaag van eiken hout en de onderlaag van berken multiplex. Dit maakt de vloer nog stabieler. Multiplank vloeren kunnen zowel zwevend als vol verlijmd op de ondervloer gelijmd worden. Een multiplankvloer kan ook in combinatie met vloerverwarming worden gelegd.

Parketvloeren kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met olie, lak of wax. Elke type afwerking heeft zo zijn voor- en nadelen. De soort vloer en de afwerking is bepalend voor het onderhoud van uw vloer. Wilt u meer informatie over de verschillende afwerkingen en specifieke onderhoud voor uw vloer? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies. In dit artikel delen we alvast 5 algemene tips om uw vloer beter te onderhouden.

Tips

 1. Elke vloer heeft een ideale luchtvochtigheidsniveau.
  U kunt door middel van een hygrometer en een luchtbevochtiger de optimale omstandigheden voor de vloer creëren. Een luchtbevochtiger kan de luchtvochtigheid op peil houden en een hoop schade voorkomen. Hazekamp Parketvloeren vertelt u hier graag meer over.
 2. Het verschuiven van stoelen en tafels kan de bovenlaag beschadigen.
  Plaats daarom viltjes onder stoelen en tafels, dit voorkomt krassen.
 3. Naast tafels en stoelen kunnen ook zandkorrels de bovenlaag beschadigen.
  We raden daarom aan om een goede droogloopmat te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk zand onder uw schoenen blijft zitten.
 4. Let er met het dweilen van de vloer altijd op dat de dweil niet te nat is.
  Een licht vochtige doek is vaak voldoende, eventueel met een speciaal reinigingsmiddel.
 5. Gebruik enkel speciale onderhoudsmiddelen die geschikt zijn voor uw vloer. Agressieve schoonmaakmiddelen die niet bestemt zijn voor een parketvloer kunnen de vloer en lak/olie aantasten.
   

Meer hulp nodig?

Mochten deze tips toch te laat komen dan is herstellen van de vloer gelukkig mogelijk. Maak hiervoor gebruik van de kennis van specialisten. Zij hebben de juiste machines en ervaring om uw vloer een onderhoudsbeurt te geven en ervoor te zorgen dat deze weer jarenlang mee kan.

Nieuwe vloer kopen

Door onze jarenlange ervaring kunt u bij Hazekamp parket rekenen op advies op maat voor elk type huis, voor elke inrichting en elk budget! Wij geven u graag advies op basis van uw situatie en ruimte. Laat u verrassen door alle keuzes en mogelijkheden in onze ruime showroom in De Bilt bij Utrecht. Uiteraard kunt u de vloer ook door onze vakmannen laten leggen. Met ons cbw-certificaat zijn uw aankoop en ons vakmanschap gegarandeerd.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw vloer, wilt u langs komen in onze showroom of wilt u een offerte voor een specifieke houten vloer? Bel ons op 030-6332691, vul ons contactformulier in of kom langs in de showroom!

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.