✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp parket

Houten vloeren Utrecht

Bent u op zoek naar een houten vloer in de omgeving van Utrecht? Dan bent u bij Hazekamp Parket in Utrecht aan het juiste adres. Wij hebben een grote collectie vloeren, verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen.  Naast traditionele parketvloeren, heeft Hazekamp Parketvloeren ook lamelparket en multiplank vloeren. Wilt u de vloeren in het echt bekijken? Dat kan! Kom langs in onze showroom in Utrecht voor persoonlijk advies.

Nieuwe vloer kopen

Door onze jarenlange ervaring kunt u bij Hazekamp parket rekenen op advies op maat voor elk type huis, voor elke inrichting en elk budget! Uiteraard kunt u de vloer ook door onze vakmannen laten leggen. Met ons cbw-certificaat zijn uw aankoop en ons vakmanschap gegarandeerd.

Traditioneel parket

Traditioneel parket wordt ook wel tapis genoemd. Dit is de meest ambachtelijke wijze van vloeren leggen. Een traditionele parketvloer bestaat uit een gelijmde ondervloer, waarop een houten toplaag wordt gespijkerd. Daarna worden alle kiertjes en spijkergaatjes gestopt om vervolgens geschuurd en afgewerkt te worden met een beschermende olie- en laklaag.

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit 3 lagen. Een massieve toplaag, de middelste laag van verschillende soorten hout en daaronder een dikke fineerlaag. Daardoor valt dit in een lagere prijsklasse. De werking van de vloer is minimaal. De lagen liggen kruislings over elkaar om een zo stabiel mogelijk geheel te krijgen.

Multiplankvloer

Een multiplankvloer wordt ook wel een duoplank vloer genoemd. Deze vloer bestaat uit 2 lagen. De toplaag van eiken hout en de onderlaag van berken multiplex. Dit maakt de vloer nog stabieler.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren bestaan uit meerdere lagen met als basis een gelijmde HDF-plaat (High Density Fibre) als kern. Laminaat is goedkoop en makkelijk in onderhoud. Verkrijgbaar in diverse hout- en tegeldessins die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Laminaat is gemakkelijk en snel zelf te leggen.

PVC vloeren

PVC vloeren hebben een lange levensduur en zijn vochtbesteding, slijtvast en gemakkelijk in onderhoud. PVC vloeren kunt u gemakkelijk zelf leggen. Ideaal voor de keuken en badkamer, zeer geschikt voor intensief gebruik. Een ander voordeel is dat een PVC vloer zacht en warm aan uw voeten voelt. In ons assortiment hebben wij plak PVC vloeren, maar ook klik PVC vloeren. U kunt deze PVC vloeren laten leggen door Hazekamp parket maar u kun er ook voor kiezen deze zelf te leggen.

Onderhoud en Renovatie

Heeft u al een houten vloer? Onderhoud zorgt ervoor dat uw houten vloer langer meegaat. Zo kunt u langer blijven genieten van de sfeer en warmte die de vloer geeft aan uw huis. Is uw houten vloer beschadigd of toe aan een opknapbeurt? Hazekamp parket renoveert hem voor u! Ook voor traprenovaties kunt u bij ons terecht. Wij bekleden uw trap met echt hout of met laminaat in diverse kleuren en dessins. Op deze manier sluit de trap perfect aan op uw vloer.

Vloer schuren

Het schuren en renoveren van een houten vloer is een vak apart en zeker geen doe-het-zelfklus. Om uw vloer lang mee te laten gaan zijn ervaring en kennis belangrijk. Wij hebben deze kennis en ervaring in huis. We werken volgens drie stappen: schuren, polijsten en tot slot lakken of oliën. Wij schuren de vloer driemaal, zodat alle krassen en oneffenheden verwijderd zijn. Als de vloer is geschuurd zijn we er nog niet. De nerven van het hout staan open en er kunnen kleine oneffenheden zijn ontstaan. Door de vloer te polijsten sluiten we de nerven af en maken we de vloer perfect egaal. Nu is de vloer klaar voor de afwerking met olie of lak. Hiermee krijgt de vloer een mooie uitstraling en de juiste bescherming.

Na prima advies van te voren, de vloer laten schuren en afwerken met een matte lak. De vloer “werkte”hiervoor behoorlijk, kwam bij warm en vochtig weer omhoog een jaarlijkse ergernis, ook dit is verholpen met het mooie weer de afgelopen weken geen last meer gehad. Prima service zeer tevreden!” Van Renswoude, Maartensdijk

Heeft u vragen, wilt u langs komen in onze showroom of wilt u een offerte voor een specifieke houten vloer? Bel ons op 030-6332691, vul ons contactformulier in of kom langs in de showroom!

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.