✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp parket

Legpatronen houten vloer

Met een houten vloer zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarom past een houten vloer in elk interieur. Je hebt niet alleen verschillende soorten hout en kleuren, maar ook verschillende legpatronen. Zo kunt u kiezen voor een rustig patroon, maar ook voor een patroon met meer karakter.  Het ene patroon is iets makkelijker te leggen dan de ander. Een legpatroon geeft veel sfeer in uw huis. Wilt u advies of heeft u vragen? Hazekamp Parketvloeren in de Bilt denkt graag met u mee!

Visgraat

Het visgraatpatroon is tegenwoordig heel populair. Bij een visgraatpatroon worden rechthoekige planken van dezelfde lengte en breedte in een hoek van 45 graden gelegd. Een visgraatvloer kan in verschillende houtsoorten en kleuren gelegd worden. Het geeft een ruimtelijke en klassieke look.

Weense punt

De Weense punt is een variant van het vissengraatpatroon. Alleen liggen de planken van een Weense punt in een hoek van 60 graden.

Hongaarse punt

Ook de Hongaarse punt lijkt op het visgraatpatroon. Toch is het wel degelijk anders! De planken worden niet tegen elkaar aangelegd, maar komen bij elkaar in een punt. Vaak is dat een hoek van 60 graden, maar een andere hoek kan ook. Een Hongaarse punt vloer oogt wat strakker en rustiger dan een visgraatvloer.

Versailles

Het Versailles legpatroon heeft zijn naam gekregen door de vloeren in het paleis van Lodewijk XIV, het Paleis van Versailles. Het patroon bestaat uit houten ‘tegels’ met een diagonaal vlechtwerk met daaromheen een vierkantkader. Het Versailles patroon heeft een chique uitstraling.

Kopshouten vloer

Een kopshouten vloer bestaat uit houten blokjes, waardoor de jaarringen zichtbaar zijn van het hout. Een kopshouten vloer wordt ook wel een ‘blokjesvloer’ genoemd. Deze vloer is sterk en slijtvast en kan goed tegen druk. Ook is deze vloer geluiddempend.

Hazekamp Parket De Bilt

Hazekamp Parketvloeren heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het verkopen en leggen van houten vloeren in De Bilt en omstreken. In die jaren hebben we een groot bestand vaste klanten opgebouwd. Bovendien zijn wij CBW-erkend.

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.