✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp parket

Parket schuren Utrecht

Voor parket schuren in Utrecht bent u bij Hazekamp Parket aan het juiste adres. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het schuren van parketvloeren in Utrecht en omstreken. Met de juiste machines en kennis van zaken komen wij uw parket schuren op een snelle, vakkundige en bovendien stofvrije manier.

Waarom parket schuren?

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw parketvloer. Toch zijn deukjes, krassen of vlekken op den duur onvermijdelijk. In dat geval kunt u ervoor kiezen om uw parket te laten schuren zodat de vloer er weer als nieuw uitziet. Hazekamp Parket heeft als ervaren parketspecialist meer dan 20 jaar ervaring in het schuren van vloeren. Wij gebruiken voor al onze werkzaamheden de beste, hoogwaardige producten. U kunt rekenen op vakkundig advies en een sterke vloer waar u lang van blijft genieten.

Onderhoud van een parketvloer

Uw parketvloer is gemaakt van (diverse soorten) hout. Het parket wordt op een speciale manier geschuurd, gefreesd, gezaagd en gedroogd. De oppervlakte wordt geschuurd en vervolgens met een impregneer en aflak gelakt of in de was of olie gezet. Een parketvloer ‘leeft’, wat betekent dat periodiek onderhoud gewenst is. Vaak in de vorm van parket schuren en opnieuw voorzien van een lak- , olie-, of waslaag. De sterkte en schoonheid van de afwerklaag van uw parket valt of staat bij de basis: goed parket schuren! De kwaliteit van professioneel geschuurd parket verdient zich dubbel en dwars terug. Dat merkt u dagelijks wanneer u geniet van een mooie, strak uitziende vloer, maar ook in de levensduur van uw parket.

Stofvrij schuren

Een parketvloer leeft en heeft dus periodiek onderhoud nodig. Wij doen dit in 3 stappen.

1) Stofvrij schuren

We beginnen met het stofvrij schuren van de toplaag van uw houten parket. Dit doen wij driemaal, eerst wordt de oude lak en de olielaag verwijderd met een grove korrel. De krassen verwijderen daarna door middel van een fijnere korrel zodat de vloer mooi krasvrij wordt. Daarna wordt de vloer echt gladgeschuurd, dit doen wij met een speciaal apparaat die enkel door specialisten wordt gebruikt.

2) Polijsten

Na het schuren gaan de nerven openstaan waardoor er sneller beschadigingen kunnen ontstaan. Door de vloer te polijsten worden deze nerven afgedicht en wordt de vloer nog egaler.

3) Afwerking met olie of lak

Tot slot wordt het houten parket afgewerkt met een lak of olie voor nog meer bescherming.
Een parket met een olielaag geeft een mooie natuurlijk uitstraling, bedekken nerven in het hout beter maar vragen wel meer onderhoud naar mate de vloer verouderd.

Een afwerking met een (matte) parketlak is ook mogelijk. Voordeel is dat deze laklaag minder onderhoud vergt op de korte termijn. Wel kost het aanbrengen van deze laklaag meer tijd dan een afwerking met olie.

Kosten vloer schuren

We krijgen vaak de vraag wat het kost om een parketvloer te laten schuren. Onze specialisten helpen u al vanaf €36,- p/m2 inclusief btw. Hierbij geldt een minimum oppervlakte van 30m2. We geven u graag een compleet kostenoverzicht voor uw vloer. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op. 

Diepe reiniging van uw parket

Is uw vloer toe aan een opknapbeurt maar nog niet heel erg beschadigd? Dan kunt u de vloer ook door ons laten onderhouden middels een dieptereiniging. Middels een dieptereiniging laten we u vloer herleven, waardoor een frisse uitstraling wordt hersteld. Met een speciale borstelmachine wordt het hout tot diep in de nerven gereinigd. Het verwijderd vastgelopen vuil en hardnekkige strepen effectief, maar wel op een milde manier.

Vraag een offerte vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Parket schuren bij Hazekamp Parket

Het schuren van een parketvloer in Utrecht kan het beste overgelaten worden aan de specialist. Met de juiste kennis, ervaring en materiaal kan ook uw vloer weer jaren mee. Hazekamp Parket in Utrecht heeft jarenlange ervaring in het renoveren, onderhouden en het leggen van nieuwe houten vloeren. Op zoek naar advies van een specialist uit de regio Utrecht? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.