Voor parket schuren in Utrecht bent u bij Hazekamp Parket aan het juiste adres. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het schuren van parketvloeren in Utrecht en omstreken. Met de juiste machines en kennis van zaken komen wij uw parket schuren op een snelle, vakkundige en bovendien stofvrije manier.

Onderhoud van een parketvloer

Uw parketvloer is gemaakt van (diverse soorten) hout. Het parket wordt op een speciale manier geschuurd, gefreesd, gezaagd en gedroogd. De oppervlakte wordt geschuurd en vervolgens met een impregneer en aflak gelakt of in de was of olie gezet. Een parketvloer ‘leeft’, wat betekent dat periodiek onderhoud gewenst is. Vaak in de vorm van parket schuren en opnieuw voorzien van een lak- , olie-, of waslaag. De sterke en schoonheid van de afwerklaag van uw parket valt of staat bij de basis: goed parket schuren! De kwaliteit van professioneel geschuurd parket verdient zich dubbel en dwars terug. Dat merkt u dagelijks wanneer u geniet van een mooie, strak uitziende vloer, maar ook in de levensduur van uw parket.

parket schuren utrecht

Stofvrij schuren

Een houten vloer leeft en heeft dus periodiek onderhoud nodig. Wij doen dit in 3 stappen.

1) Stofvrij schuren

We beginnen met het stofvrij schuren van de toplaag van uw houten parket.
Dit doen wij driemaal, eerst wordt de oude lak en olielagen verwijderd met een grove korrel. De krassen verwijderen daarna door middel van een fijnere korrel zodat de vloer mooi krasvrij wordt. Daarna wordt de vloer echt gladgeschuurd, dit doen wij met een speciaal apparaat die enkel door specialisten wordt gebruikt.

2) Polijsten

Na het schuren gaan de nerven openstaan waardoor er sneller beschagingen kunnen ontstaan. Door de vloer te polijsten worden deze nerven afgedicht en wordt de vloer nog egaler.

3) Afwerking met olie of lak

Tot slot wordt het houten parket afgewerkt met lak of olie voor nog meer bescherming.
Een parket met een olielaag geeft een mooie natuurlijk uitstraling, bedekken nerven in het hout beter maar vragen wel meer onderhoud naar mate de vloer verouderd.

Een afwerking met een parketlak is ook mogelijk. Deze lak geeft uw parket meer glans. Voordeel is dat deze laklaag minder minder onderhoud vergt op de korte termijn. Wel kost het aanbrengen van deze laklaag meer tijd dan een afwerking met olie.

Onze diensten

De diensten van Hazekamp zijn divers zo kunt u bij ons ook terecht voor:

  • Parket schuren Utrecht e.o.
  • Verkoop van parket vloeren.
  • Het leggen van de door uzelf gekochte vloeren in Utrecht e.o.
  • Reparaties en aanhelingen parketvloeren in Utrecht e.o.
  • Dat u wij u eerst voorzien van gedegen advies en een vrijblijvende offerte is vanzelfsprekend

Hazekamp Parket

Het schuren van een parketvloer in Utrecht kan het beste overgelaten worden aan de specialist. Met de juiste kennis, ervaring en materiaal kan ook uw vloer weer jaren mee. Hazekamp Parket in Utrecht heeft jarenlange ervaring in het renoveren, onderhouden en het leggen van nieuwe houten vloeren. Op zoek naar advies van een specialist uit de regio Utrecht? Neem contact op voor de mogelijkheden.