✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp parket

Vloerrenovatie in Utrecht

Is uw houten vloer toe aan een grondige renovatie? Zitten er veel krassen, deukjes of doffe plekken op? Door uw vloer te renoveren, schuren en te reinigen ziet uw houten vloer er weer als nieuw uit. Voor vloerrenovatie in Utrecht bent u bij Hazekamp Parket aan het juiste adres.

Vloerrenovatie van een houten vloer

Vloerrenovatie van een houten vloer gebeurt in 3 stappen. We starten van grof naar fijn schuren om krassen en oneffenheden vlak te schuren, vervolgens polijsten we de vloer en tot slot werken we de vloer af met een 2K lak of 2K olie.

Stap 1: verwijderen van krassen en oneffenheden door te schuren

De vloer wordt van grof naar fijn geschuurd. De oude lagen worden verwijderd met een grove korrel. De lichtere krassen worden vervolgens verwijderd door het schuren met een fijne korrel. Bij vloeren met een vellingkant worden deze worden eerst gefreesd, waardoor de vloer na het schuren zijn uitstraling behoudt.

Stap 2: Polijsten

Nadat de vloer is geschuurd wordt de vloer gepolijst. Om eventuele fijn schuurkrasjes weg te schuren. De vloer wordt klaar gemaakt voor de afwerking om de renovatie te voltooien.

Stap 3: Afwerken met olie of lak  

De afwerking van uw houten vloer is afhankelijk van uw wensen. We kunnen de vloer afwerken met een lak of olie.

Een afwerking met olie zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling doordat de nerven beter zichtbaar zijn, dit vraagt echter wel meer onderhoud. Onze olie bestaat uit een tweecomponenten olie. Voordeel van deze olie is dat het snel droogt waardoor u de volgende dag al gebruik kunt maken van uw vloer.

Een afwerking met lak geeft meer glans aan uw vloer, tenzij u kiest voor een matte lak. Voordeel van een afwerking met lak is dat er minder onderhoud nodig is op korte termijn dan een vloer afgewerkt met olie.

Vloerrenovatie in Utrecht door Hazekamp Parket

Een vloerrenovatie is echt vakmanschap en kan voor het beste resultaat gedaan worden door specialisten met de juiste kennis, ervaring en materiaal. Hazekamp Parket in Utrecht is al meer dan 20 jaar ervaren in het onderhouden, renoveren en leggen van houten vloeren. Wilt u advies op maat? Neem contact op voor de mogelijkheden of kom langs in de showroom.

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.