Voorheen werd gedacht dat houten vloeren niet te combineren waren met vloerverwarming. Tegenwoordig weten we dat vloerverwarming prima samen gaat met een houten vloeren. Niet alleen als bijverwarming maar ook als hoofdverwarming. Omdat er nog steeds veel vragen worden gesteld over de combinatie van vloerverwarming onder een houten vloer behandelen we hier de 4 meest gestelde vragen.

Zijn alle houten vloeren geschikt voor vloerverwarming?

Nee, helaas zijn niet alle houtsoorten geschikt voor vloerverwarming. Toch zijn de meest populaire houtsoorten zoals eiken, noten, en afzelia goed te combineren met vloerverwarming. Ons traditioneel parket, afkomstig van parketspecialist Lieverdink, wordt verlijmd en gespijkerd op de ondervloer waardoor de vloer niet zal reageren op luchtvochtigheidsverschillen.

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Vloerverwarming kan bestaan uit bij- en hoofdverwarming. Bij bijverwarming wordt er nog steeds gebruik gemaakt van een kachel of wandradiator. Bij hoofdverwarming wordt alleen gebruik gemaakt van de vloerverwarming.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

  • Vloerverwarming verbruikt minder energie dan radiatoren omdat de CV ketel minder hoge temperaturen hoeft te leveren.
  • Omdat via vloerverwarming de warmte beter wordt verdeeld over de ruimte ervaart u sneller een comfortabel gevoel en kan de thermostaat gemiddeld 2 graden lager gezet worden dan met radiatorverwarming.
  • Zonder radiatorverwarming heeft u meer ruimte in uw huis. Vloerverwarming is namelijk volledig onzichtbaar.
  • Doordat vloerverwarming werkt met stralingsruimte zal stof minder snel worden verspreidt door de woning.
  • Vloerverwarming biedt veel comfort en is dus ideaal als je in de winter lekker op je blote voeten door het huis wilt lopen.

Een houten vloer werkt toch onder veranderde temperaturen, is een houten vloer dan wel de juiste keuze?

Ja een houten vloer werkt onder verschillende temperaturen. Onze vloeren zijn getest op deze verschillende temperaturen en zijn dus uitstekend te combineren met vloerverwarming. Wat belangrijker is voor een houten vloer is de luchtvochtigheid.
Bij een te lage luchtvochtigheid kunnen bij een houten vloeren scheuren en naden ontstaan. Bij voorkeur is de luchtvochtigheid tussen de 50% en 60%.

Hazekamp Parket

Vloerverwarming en houten vloeren gaan dus prima samen. Niet alleen geeft vloerverwarming comfort en warmte maar het bespaart je op termijn ook kosten.
Meer weten over vloerverwarming of ben je op zoek naar een vloer die gelegd kan worden op vloerverwarming? Dan bent u bij Hazekamp Parket aan het juiste adres.

Contact