✓ Deskundig advies op maat
✓ Ruim aanbod in onze showroom
✓ Grote collectie hout én PVC

Hazekamp parket

Visgraatvloer Utrecht

Kies voor de vloer die al eeuwenlang in de mode is! We hebben het over de visgraatvloer. Deze houten vloer heeft een uniek uiterlijk en is daarom zeer populair. Bent u op zoek naar een visgraatvloer in Utrecht en omstreken? Hazekamp Parket heeft de mooiste houten vloeren al voor u uitgezocht.

Wat is een visgraatvloer?

De naam ‘visgraat’ is afkomstig van het patroon waarin het gelegd wordt. Met relatief kleine plankjes, die schuin tegen elkaar aan gelegd worden ontstaat een patroon die doet denken aan de graat van een vis.

De visgraatvloer was vroeger vooral terug te vinden in kastelen en grote herenhuizen. Gelukkig zijn deze vloeren tegenwoordig betaalbaarder geworden en kan er ook met kleinere budgetten een houten visgraat vloer gekocht worden. En dat is maar goed ook want visgraat vloeren hebben veel uitstraling en geven elke kamer karakter.

Visgraatvloer leggen

Een visgraatvloer is een ambachtelijke vloer, dit betekent dat de vloer door een vakman gelegd moet worden. Om ervoor te zorgen dat vloer goed ligt moet er eerst een tussenvloer gelegd worden op de ondervloer. Vervolgens worden de smalle houten plankjes verlijmd en gespijkerd aan deze tussenvloer. Daarna worden de kiertjes en spijkergaatjes gestopt, geschuurd en afgewerkt met een beschermende olie- en laklaag.

Voordelen visgraatvloer

Naast een uniek uiterlijk heeft de visgraatvloer ook een aantal andere voordelen.

  • Lange levensduur

Hout kan geschuurd worden. Hierdoor kunnen krassen en beschadigingen verwijderd worden en ziet de vloer er weer uit als nieuw.

  • Legpatronen

Naast het visgraatpatroon kunnen er ook andere patronen gelegd worden. Denk hierbij aan de Hongaarse Punt of het blokpatroon. Ook is het mogelijk om zelf een patroon te bedenken.

  • Verschillende soorten hout

Voor een visgraatvloer zijn er bij Hazekamp Parket in Utrecht meer dan 40 houtsoorten beschikbaar.

  • Vloerverwarming

Steeds vaker wordt er vloerverwarming gelegd. Er wordt daarom aangeraden om een vloer te kiezen die hierop gelegd kan worden. Kijk voor meer informatie op onze vloerverwarming houten vloeren pagina.

Nadelen visgraatvloer

Zijn er dan helemaal geen nadelen?

  • Relatief duur

Houten vloeren zijn relatief duur in vergelijking met laminaatvloeren. Het hout is duurder en om de vloer goed te leggen is een vakman nodig.

  • Hout werkt in vochtige ruimtes

Hout is een natuurproduct dat zich aanpast aan de omgeving. Als het vochtig is kunnen houten vloeren bol gaan staan en naden ontstaan.

Hazekamp Parket Utrecht

Bent u op zoek naar een visgraat vloer in Utrecht? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom. In onze showroom vertellen we u graag meer over visgraat vloeren en kunt u ons assortiment bekijken.

Vragen of advies?

Wij hebben jarenlang ervaring met het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. Neem contact met ons op en laat u adviseren.